SELAMAT DATANG

Permohonan Kemasukan Ke Program Separuh Masa Ijazah Sarjana Muda & Sepenuh Masa Pra Diploma / Diploma Kolej Bersekutu UiTM


Jadual Permohonan / Semakan Surat tawaran

SESI KEMASUKANPERINGKAT PENGAJIAN PERMOHONANSEMAKAN
BUKATUTUPBUKATUTUP
SEPT 2019DIPLOMA (Separuh Masa)15 MAC 2019
SEPT 2019SARJANA MUDA (Separuh Masa)15 MAC 2019
JULAI 2019PRA DIPLOMA/ DIPLOMA UiTM DI KOLEJ-KOLEJ BERSEKUTU (Sepenuh Masa)14 MAC 2019 19 JULAI 2019


PANDUAN PERMOHONAN ATAS TALIAN (ONLINE)

  1. Setiap permohonan akan dikenakan bayaran WANG PROSES sebanyak RM15 (tidak akan dikembalikan). Bayaran perlu dibuat secara atas talian melalui Sistem Pengambilan Pelajar iNED. .
  2. Sila Baca SYARAT KEMASUKAN terlebih dahulu sebelum mengisi borang permohonan, untuk mengenalpasti program yang akan dipohon.
  3. Sila pastikan anda mengisi semua maklumat yang BETUL dan TEPAT di dalam borang permohonan. Ruang bertanda (*) Wajib diisi. Pihak UiTM berhak menolak permohonan jika maklumat yang diisi didapati tidak benar.
  4. Sila pastikan anda membuat semakan keatas maklumat yang telah diisi di dalam borang permohonan anda dengan teliti. Pastikan anda menekan butang SETERUSNYA bagi menghantar borang permohonan.
  5. Permohonan yang dibuat selepas tarikh tutup akan diproses untuk sesi pengambilan sesi akan datang.
  6. Penawaran program tertakluk kepada jumlah minimum sekurang-kurangnya 30 orang bilangan pelajar yang mendaftar bagi setiap program dan kampus.Calon yang layak tetapi tidak ditawarkan kerana tidak mencukupi 30 orang pelajar akan ditawarkan program pilihan yang lain atau ditawarkan pada sesi pengambilan akan datang.
*Tertakluk kepada pindaan.